Zeytin Dalı Harekatı | Raco havadan ve karadan vuruluyor

Zeytin Dalı Harekatı | Raco havadan ve karadan vuruluyor

Afrin'de düzenlenen operasyonlarda TSK, Raco'ya yönelik kara saldırısı öncesi bombardımanlar düzenliyor.

Afrin bölgesinde PYD'ye karşı TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı bugün 40.. gününe başarıyla devam ediyor.Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2083 PYD'linin öldürüldüğü bildirildi.

KARARGAHLAR İMHA EDİLİYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, bugün sağanak yağış ve yoğun sis altında harekatı sürdürdü. PYD'nin sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler ateş altına alınırken, PYD'nin mevkileri de uçak ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alındı.

YPG’lilerden alınan son köyler arasında olan Ömeranlı köyüne giren TSK ve ÖSO birlikleri, YPG'lilerin karargah olarak kullandıkları binalarda tuzaklanmış el yapımı bombaları temizlerken içeride asılı olan bayrakları imha etti.

Son alınan köylerle birlikte kuzeyde cepheler de birleşmiş oldu. İlerlemeyle kuzeyde PYD'lilerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesiliyor. Böylelikle Raco ile Bülbül hattı da birleştirilmiş oldu

YOĞUN SİS VE YAĞMUR

Afrin bölgesindeki PYD'lilerin Hatay sınırıyla karasal temasının kesilmesi ve güvenlik hilalin oluşturmasının ardından özel birliklerin de sınırı geçmesiyle ivme kazanması beklenen operasyon havadan savaş uçakları ve karadan Fırtına obüsleri ve tank atışlarıyla devam ediyor. Operasyonun gerçekleştirildiği Afrin kırsalında yoğun sis ve yağmur etkili oluyor. Harekatın görünürdeki iki hedefi olan Cinderes ve Raco'ya yönelik bombardımanlar devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.