Zeytin Dalı Harekatı | TSK: Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 2872

Zeytin Dalı Harekatı | TSK: Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 2872

Afrin'de PYD'ye karşı düzenlenen harekata dair güncel rakamlar gelmeye devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor."

Harekatın başlangıcından itibaren gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen PYD'li sayısı 2872'ye yükseldi.

Açıklamada, "Harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde yürütüldüğü belirtilen bilgilendirmede, faaliyetlerin ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütüldüğü" bildirildi.

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişiler ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği" vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.