Zeytin Dalı Harekatı'nda son durum: 'Yakın zamanda cepler birleşecek'

Zeytin Dalı Harekatı'nda son durum: 'Yakın zamanda cepler birleşecek'

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 14. güne girildi. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor.

TSK ve ÖSO güçleriyle sürdürülen ve 14'üncü gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda son durum.


Afrin'e yönelik icra edilen ve 14'üncü gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçlerin ilerleyişi sürüyor. 


Harekatın 14'üncü gününde yaşanan gelişmelerin başında, ÖSO kuvvetlerinin Raco beldesindeki PKK mevzilerine yönelik başlattığı taarruz geliyor.


TSK destekli ÖSO kuvvetlerinin bugün öğle saatlerinde Afrin'in kuzeybatısında yer alan Raco beldesindeki PKK mevzilerine yönelik başlattığı saldırının devam ettiği ve bölgede güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.


Bölgeden aktarılan bilgiye göre 5 Şubat tarihine kadar, bölgede oluşturulan cepler birleştirilecek. Cepler arasında kalan boşluklar ve bu boşluklara yönelik olası sızma hareketleri de önleniyor.

Raco beldesi konumu:

 

"6 hedef vuruldu 823 YPG/PKK'lı etkisiz hale getirildi"

Harekatın 14'üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, "Son düzenlenen hava harekatında 6 hedefin imha edildiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, harekat kapsamında öldürülen YPG/PKK'lı sayısının da 823'e yükseldiği bilgisi kaydedildi.

Afrin'de son durum

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, Afrin'deki kontrol durumuna dair bir harita yayınlandı. 1 Şubat itibarıyla bölgedeki güçlerin kontrol ettiği alanı ifade eden harita operasyon odasına bağlı sosyal medya ağları tarafından paylaşıldı.

Son durum haritası:



Mavi: TSK ve ÖSO, Sarı: YPG/PKK, Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.