Zilan: Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Obaması'dır

Zilan: Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Obaması'dır

Avukat Sıdkı Zilan, “Kılıçdaroğlu da Kürt’tür, Zaza Kürdüdür, Dersimli Alevi’dir. O yönüyle de destekliyoruz. Amerika’da Obama neyse Türkiye’deki Kılıçdaroğlu odur. Seçilmesi bazı tabuların yıkılmasına vesile olur” ifadelerini kullandı.

Avukat Sıdkı Zilan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda CHP’ye oy vereceklerini belirtti.

Zilan paylaşımlarında şunları ifade etti:

“Hükümetin de bu işte parmağı varsa büyük vebal altındadırlar. İslâmî kesime mensup bir Kürd olarak oyumu Yeni CHP'ye vereceğim, Şeyh Saîd tartışması ile Kılıçdaroğlu ve Yeni CHP'yi sabote etmeye çalışıyorlar. Oyunu bozacağız...

Ulusalcılar, Kılıçdaroğlu ve ekibini istemiyor, bu nedenle Erdoğan ile işbirliği yapıyorlar. Erdoğan da 6 Parti'nin iktidar olmasını engellemeye çalışıyor. Dolaylı yoldan Kürtler ve İslâmî kesim ile CHP'yi vurmak istiyor, Şeyh Saîd ve Kemalizm tartışması buna elverişlidir."

"Aday olursa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz"

"Evet Kürd ve Müslüman kalacağız, Şeyh Saîd de pirimiz. Buna rağmen CB adayı olursa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz. CHP'nin de bu topa girmesini istiyorlar; CHP bu topa girmez, bundan dolayı kuduruyorlar. Umarım Türkiyeli Müslümanlar bu oyunu görür, çok kirli bir oyun.”

Zilan, Kılıçdaroğlu’nu ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’ya benzetti.

Zilan, ayrıca HDP’nin Kürtlerle ittifak yapması durumunda oyunun yüzde 30’a kadar yükseleceğini belirtti.

Rûdaw’dan Kosar Osman'a konuşan Avukat Sıdkı Zilan şunları söyledi:

“Seçim sürecini takip ediyoruz. Kürtlerin ekseriyeti ne diyorsa biz de onu diyoruz. Etkiliyoruz ve aynı zamanda etkileniyoruz. Suyun akışının tersine yürümek Kürtlere bir şey kazandırmaz.

Önerimiz şudur; Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu olsun. Kürtlerin blok olarak hem HDP’liler hem de HDP dışındakiler değişik nedenlerle pek çok gerekçesi var ve Kılıçdaroğlu’na oy vermesi maslahatları gereğidir."

"Amerika’da Obama neyse Türkiye’de Kılıçdaroğlu odur"

"Erdoğan çözüm süreci mimarıdır. AKP’nin ilk 10 yılını destekledik. Çözüm sürecinden sonra Kürdistan’a düşmanlık yapmaya başladı. Hem referandum döneminde Kerkük’ün elden çıkması için çalıştılar hem de Afrin işgalinden dolayı. Tersine döndü ve haliyle biz bu politikayı benimsemiyoruz.

Kılıçdaroğlu da Kürt’tür, Zaza Kürdüdür, Dersimli Alevi’dir. O yönüyle de destekliyoruz. Amerika’da Obama neyse Türkiye’deki Kılıçdaroğlu odur. Seçilmesi bazı tabuların yıkılmasına vesile olur, o yönüyle de destekliyoruz.

Ayrıca CHP’nin halk ayağı da AKP’ninki gibi olmaz. Yüzde 30 desteği olsun. Geri kalan DEVA, Gelecek ve Kürtlerin oyu olur. Haliyle o denge Kürtlerin lehinedir."

"Tüm Kürtler ittifak yaparsa yüzde 30 oy alabilir"

"Milletvekili seçimlerinde de başat aktör HDP’dir. HDP ve diğer Kürtler ittifak yapsın.

Şu anda ittifakta KKP, PİA var. HAKPAR, HÜDA PAR, PAK dışarıda kaldı. Sahici bir ittifak değildir. Üçüncü Yol dediği marjinal Türk solu. Bunlar hikaye. Marjinal solla yapmasın demiyoruz, yapsın ama esas olarak Kürtlerle ittifak yapmalı.

Tüm Kürtler büyük bir ittifak yaparsa yüzde 30 oy alabilirler."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum