Bağdat hükümeti Başbakanı: Ülkede yabancı askere ihtiyaç yok

Bağdat hükümeti Başbakanı: Ülkede yabancı askere ihtiyaç yok

Bağdat yönetimi Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani, ABD'nin Irak'a ek asker göndermesi sonrası ülkede yabancı askeri varlığına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Bağdat yönetimi Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani, ABD'nin Irak'ın Anbar vilayetinde bulunan Ayn el Esed Hava Üssü'ne gizlice asker gönderdiği yönünde ortaya atılan haberler sonrası açıklamalarda bulundu.

Muhammed Şiya es Sudani, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkede yabancı asker varlığına gerek olmadığını söyledi.

ABD'nin Suriye-Irak sınırında kontrolü sıkılaştırmak amacıyla Ayn el Esed askeri üssüne takviye yaptığı belirtilmişti.

Irak güvenlik güçlerinin ise bu gelişmeler üzerine başkent Bağdat'ta hükümet binalarının çatısına daha fazla hava savunma sistemi konuşlandırmaya başvurduğu kaydedilmişti.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Sagvan Sindi, "ABD'nin Ayn el Esed üssüne asker takviyesi yaptığı iddiası hakkında biz resmi bir bilgi almadık ve söylenenler sadece lafta kalıyor." diye konuştu.

Bağdat yönetimi Savunma Bakanı Sabit el Abbasi ve beraberindeki üst düzey askeri-güvenlik heyeti, geçen hafta Washington ziyaretinde "ABD-Irak teröre karşı mücadelede stratejik ortaklığın sürdürülüp sürdürülmeyeceğini" görüşmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.