Bağdat yönetimi ABD ile savunma anlaşmasına onay verdi

Bağdat yönetimi ABD ile savunma anlaşmasına onay verdi

Bağdat yönetimi, ABD ile ortak yüksek komite kurulmasına dair yapılan savunma anlaşmasına onay verdi.

Bağdat yönetimine bağlı Güvenlik Konseyi, ABD ile ortak stratejik savunma anlaşmasına onay verdi.

Bağdat hükümeti Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani, pazartesi günü ABD ile anlaşmanın görüşüldüğü Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık etti.

Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Yehya Rasul yaptığı açıklamada, toplantıda mevcut güvenlik gelişmelerinin, zorlukların ve bunlara çözüm getirme konusundaki stratejik adımların ele alındığını söyledi.

Görüşmenin ardından, Bağdat yönetimine bağlı Güvenlik Konseyi'nin, Iraklı heyetin ABD ile ortak yüksek komite kurulmasına dair yaptığı anlaşmayı onayladığı bildirildi.

Savunma Bakanı Sabit el Abbasi ve beraberindeki üst düzey askeri-güvenlik heyeti, geçen hafta Washington ziyaretinde "ABD ile Irak arasında teröre karşı mücadelede stratejik ortaklığın sürdürülüp sürdürülmeyeceğini" görüşmüştü.

Muhammed Şiya es Sudani ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkede yabancı asker varlığına gerek olmadığını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.