Irak, ABD ile savunma iş birliğini sürdürmek için masaya oturdu

Irak, ABD ile savunma iş birliğini sürdürmek için masaya oturdu

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed el Abbasi öncülüğünde iki ülkenin yetkilileri, savunma iş birliği anlaşmasını sürdürmek için ABD'de görüşmelerde bulunuyor.

ABD ve Irak yönetimleri, savunma alanında iş birliğini devam ettirmek için görüşmelerde bulunuyor.

Bu kapsamda her iki ülkeden de savunma yetkilileri ve diplomatlar pazartesi günü ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) iki gün sürecek bir toplantıya katıldı.

Toplantıda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed el Abbasi de yer aldı.

İki ülke arasında yapılan görüşmeleri "stratejik savunma ortaklığı için yeni bir adım" olarak niteleyen Austin, "Irak güçleri kabiliyetlerini geliştirdikçe askeri misyonumuzun da değişeceğinin farkındayız." diye konuştu.

Irak Savunma Bakanı Abbasi ise, Irak ve ABD güçlerinin elde ettiği zaferleri sürdürmesinin öneminden bahsederken "şu anda en önemlisi, ileriye dönük olarak bizim ve ABD arasındaki ilişkileri ve iş birliğini geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

İki ülkenin uzun dönemli bir savunma iş birliği sağlaması düşünülüyor.

Irak'ta 2 bin 500 asker bulunduran ABD, IŞİD'e karşı Bağdat yönetimine danışmanlık ve çeşitli destek sağlıyor.

ABD'ye göre, IŞİD'e karşı mücadelede örgütün Irak'taki savaşçı sayısı binin altına inerken lider kadrosunun da etkisi gün geçtikçe azalıyor.

Amerikan yetkililerine göre, IŞİD'in Irak'taki saldırıları yüzde 64 azalmış durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.