Ebu Ubeyde: İran'ın saldırısı düşmanın kafasını karıştırdı

Ebu Ubeyde: İran'ın saldırısı düşmanın kafasını karıştırdı

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Ürdün de dahil olmak üzere Gazze'deki savaşın tüm cephelerde tırmandırılması çağrısında bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Salı günü İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının başlamasının üzerinden 200 gün geçmesi münasebetiyle yaptığı açıklamada tüm cephelerde savaşın kızıştırılması çağrısında bulundu.

Al Jazeera tarafından yayınlanan videoda Ebu Ubeyde, İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yaptığı saldırıyı överek, kamikaze drone ve füzelerle yapılan doğrudan saldırıların "yeni kurallar koyduğunu, önemli denklemler çizdiğini ve düşman ile onun arkasındakilerin kafasını karıştırdığını" söyledi.

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria ve Ürdün'de de gerilimin tırmandırılması çağrısında bulunarak burayı "en önemli Arap cephelerinden biri" olarak nitelendirdi.

Bölgedeki iki güvenlik kaynağının 13 Nisan'da yaptığı açıklamaya göre, İran ve İsrail arasında yer alan Ürdün, hava sahasına giren ve İsrail'e doğru giden düzinelerce İran insansız hava aracını engelleyerek düşürdü.

Ebu Ubeyde "Ürdün halkını eylemlerini artırmaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Hamas'ın devam eden ateşkes görüşmelerinde İsrail'in saldırılarını durdurması, Gazze'den askerlerini çekmesi, yerlerinden edilenlerin kuzey Gazze'ye dönmesine izin vermesi ve ablukayı kaldırması gibi taleplerine bağlı kaldığını söyledi.

Ebu Ubeyde, "İşgal hükümeti rehine takası anlaşmasına varmak için oyalanıyor ve arabulucuların ateşkes anlaşmasına varma çabalarını engellemeye çalışıyor" dedi.

Katar ve Mısır ateşkes için arabuluculuk yapmaya çalışıyor ancak Katar dışişleri bakanlığı sözcüsü Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada ilgili tüm tarafların bu tür çabaların başarıya ulaşması için "ciddiyet göstermesi" gerektiğini söyledi.

İsrail, bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk 34.000'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan amansız bir saldırı dalgasıyla Hamas'ı ortadan kaldırmaya çalıştığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.