Hamas esir takasında 'Yoldaki Mühendis' Abdullah Bergusi'nin serbest kalmasını istiyor

Hamas esir takasında 'Yoldaki Mühendis' Abdullah Bergusi'nin serbest kalmasını istiyor

Hamas'ın İsrail ile gerçekleştirilmesi planlanan esir takası kapsamında Filistinli lider isimlerden Abdullah Halib Bergusi'nin serbest kalmasını talep ettiği öne sürüldü.

Hamas'ın İsrail ile gerçekleştirilen esir takası müzakerelerinde Filistinli üst düzey üç mahkumun serbest kalmasını talep ettiği bildirildi.

İsrail medyasında yer alan habere göre, serbest bırakılması talep edilen üç isim Mervan Bergusi, Ahmed Sadat ve Abdullah Galip Bergusi.

Mervan Bergusi

El Fetih'in üst düzey isimleri arasında yer alan Mervan Bergusi, halihazırda Filistin meselesinin en popüler liderlerinden biri. Bergusi, Batı Şeria'da yapılan kamuoyu yoklamalarında, mevcut Ramallah yönetimi Mahmud Abbas'tan çok daha popüler olduğunu ortaya koymuştu.

Bergusi, İsrail işgaline karşı faaliyetleri sebebiyle 5 müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ahmed Sadat

Hamas'ın talep ettiği ikinci isim ise Marksist-Leninist Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Sadat. Sadat, 2001 yılında İsrailli bir bakana suikast düzenlemekle suçlanmıştı. İsrail, daha önceki esir takaslarında Sadat'ı bırakmayı reddetmişti.

Sadat 2008 yılında 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Abdullah Bergusi

Talep edilen üçüncü isim, "Yoldaki Mühendis" adıyla da anılan ve Hamas'ın üst düzey isimleri arasında yer alan Abdullah Galip Bergusi. Bergusi geçmişte Hamas'ın Batı Şeria'daki askeri kanadının komutanıydı.

Şimdiye kadar 17 kitap yazdığı belirtilen, Türkiye'de de "Yoldaki Mühendis" isimli iki serilik kitapla tanınan Abdullah Bergusi, 67 kez müebbet olmak üzere 5 bin 200 yıl mahkumiyet süresiyle insanlık tarihinin en uzun hapis cezası alan mahkumlarından biri addediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.