'Yoldaki Mühendis' Abdullah Galib Bergusi'nin Ürdün'e nakli gündemde

'Yoldaki Mühendis' Abdullah Galib Bergusi'nin Ürdün'e nakli gündemde

İsrail hapishanelerindeki Ürdün vatandaşı Filistinli esirlerin Ürdün hapishanelerinde kalan cezalarını tamamlamayı kabul ettiği aktarılıyor.

İsrail hapishanelerinde bulunan Ürdün vatandaşı Filistin asıllı mahkumların, İsrail mahkemelerince kendilerine kesilen cezalarının kalan kısımlarını Ürdün'de tamamlama fikrine olumlu yaklaştığı bildiriliyor.

Quds Press'in haberine göre, İsrail hapishanelerindeki Ürdün vatandaşı Filistinli tutuklular, Ürdün-İsrail hükümetleri arasında yapılan bir anlaşma doğrultusunda İsrail'den Ürdün hapishanelerine nakledilip, kalan ceza sürelerini orada tamamlamayı kabul etti.

Mahkumların ifadelerine dayandırılan haberde, konuya ilişkin belgeyi imzaladıkları ve nakil işlemlerinin tamamlanması için Ürdün Büyükelçisinin açıklamalarını bekledikleri duyuruldu.

Habere göre, İsrail hapishanelerinde yalnızca Abdullah Galip Bergusi, Muhammed er Rimavi, Münir Meriye, Sair el Luizi ve Muhammed Müslih adlı Filistinli esirlere nakil teklifi yapıldığı belirtildi.

Diğer Ürdün vatandaşı Filistin mahkumlarının da gelecek dönemde benzer yönde teklif alabileceği ifade ediliyor.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı geçen hafta böylesi bir teklifden haberdar olmadığı bilgisini paylaşmıştı.

Şimdiye kadar 17 kitap yazdığı belirtilen, Türkiye'de de "Yoldaki Mühendis" isimli iki serilik kitapla tanınan 50 yaşındaki Abdullah Galip Bergusi, 67 kez müebbet olmak üzere 5 bin 200 yıl mahkumiyet süresiyle insanlık tarihinin en uzun hapis cezası alan mahkumlarından biri sayılıyor.

Bergusi İsrail tarafından Filistin mücadelesine destek veren üst düzey bir direnişçi olarak atfediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum