İsrail 15 yaşındaki Filistinli çocuğu katletti

İsrail 15 yaşındaki Filistinli çocuğu katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da 15 yaşındaki bir Filistinli çocuğu vurarak öldürdüğü bildirildi.

İsrail güçlerinin bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenledikleri şafak baskınlarında 15 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Filistin Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı açıklamaya göre, 15 yaşındaki Adem Isam Şakir Iyad isimli şahsın İsrail güçlerinin attığı mermilerin göğsüne isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği.

Wafa haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre İsrail güçleri Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na gece saatlerinde baskın düzenleyerek evlerde aramalar yapmaya başladılar. İsrail güçlerinin bu baskın ve aramaları tepkiye ve çatışmalara yol açtı. Bunun üzerine İsrail güçleri Filistinli gençlere gerçek ve plastik mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla saldırmaya başladı.

Bu saldırıda Iyad isimli çocuk göğsüne isabet eden mermiyle ağır yaralandı ve hızla Beytu Cala Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Iyad, 3. gününe girilen 2023 yılında İsrail'in katlettiği üçüncü Filistinli olarak kayıtlara geçti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.