Otizmli Filistinliyi öldüren İsrail polisi terfi ettirildi

Otizmli Filistinliyi öldüren İsrail polisi terfi ettirildi

Otizmli Filistinli Iyad el Hellak'ı öldüren İsrail sınır polis memurunun terfi edildiği gün yüzüne çıktı.

Mayıs 2020 tarihinde işgal atındaki Doğu Kudüs'te otizmli bir Filistinliyi vurarak öldüren İsrailli bir polis memurunun terfi edildiği ortaya çıktı.

İsrail tarafından kimliği gizlenen bir sınır polisi, 32 yaşındaki otizmli Iyad el Hellak'ı "silah taşıdığından şüphelenerek" vurduğunu söylemişti. Ancak vurulduğu sırada otizmli Filistinli El Hellak silahsızdı.

İsrail medyasına göre El Hellak'ı öldüren polis memuru, cinayetten açılmış bir davada yargılanmasına karşın Tel Aviv'de bulunan İsrail sınır polisi üssünde operasyon çavuşu konumuna terfi ettirildi.

İsrail polisi içerisinde görevli operasyon çavuşlarının, acil durumlara ilişkin raporları ilgili görevlilere ileterek operasyon odasını yönettiği biliniyor.

Kudüs Bölge Mahkemesinde taksirle adam ölme suçundan yargılanan polis memurunun suçlu bulunması durumunda 12 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği bildiriliyor.

Otizmli El Halak'ın ailesi, oğullarını öldüren polis memuru hakkında öngörülen ceza süresini yeterli bulmamış ve daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Ailesi ayrıca İsrail polisini cinayetin kanıtlarını gözler önüne seren güvenlik kameralarını kasıtlı bir şekilde yok etmekle suçlamıştı.

Otizmli Filistinlinin öldürüldüğü alanda en az 10 güvenlik kamerası bulunuyordu. Ancak "kanıt eksikliği" nedeniyle El Halak'ın vurulduğuna ilişkin soruşturma sekteye uğramıştı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, El Halak'ı öldüren polis memurunu desteklediğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.