İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumları zor günler bekliyor

İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumları zor günler bekliyor

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, cezaevlerindeki Filistinli mahkumların hayat koşullarını zorlaştırmak için girişimlerde bulunuyuor.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümette Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirlerin toplu eyleme kalkışmaları durumunda tutuklulara karşı sert önlemler alınmasını talep etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ben-Gvir'in açıklamalarına karşılık Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da tansiyonun yükseltilmesine sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti.

Filistin Esir Kulübü, Ben-Gvir'in 5 Ocak'ta, Nefha Cezaevi'ni ziyaret ederek yeni bölümleri denetlediğini ve bu ziyaret esnasında yaptığı açıklamada Filistinli esirlere yönelik 'tehditkar ifadeler' kullandığını dile getirdi.

fiky8s-wqaayotr.jpg

İsrail merkezli Yedinci Kanal tarafından yayınlanan habere göre Ben Gvir, İsrail'in cezaevleri sorumlusu Komiser Katty Perry ile Nefha Cezaevi'ne giderek, iddiaya göre 'Özgürlük Tüneli' olayının tekrar etmemesi amacıyla yapılan yeni birimleri gözden geçirdi. Ben-Gvir bu sırada yaptığı açıklamada Filistinli mahkumlara yönelik tutumların daha da sertleşeceği tehdidinde bulundu.

Eylül 2021 sonunda gerçekleşen olayda Filistinli 6 esir İsrail'in Gilboa Hapishanesi'nden kaşıkla tünel kazarak kaçmayı başarmış ve bu, 'Özgürlük Tüneli' olayı olarak tarihe geçmişti.

Filistinli mahkumların cezaevi koşullarının ağırlaştırılması isteği

Itamar Ben-Gvir, Netanyahu ile yaptığı koalisyon görüşmelerinde İsrail'in güvenlik gerekçeleriyle tutukladığı Filistinlilerin hapishanedeki koşullarının ağırlaştırılmasını ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya serbest bir şekilde girişini istemişti.

Ben-Gvir'in Filistinli mahkumlar için cezaevlerinde daha fazla kısıtlama durumu oluşturmak için çalışmalara başlama talimatı vermesi bekleniyor.

Ben-Gvir'in planları arasında Filistinli mahkumların su tüketimlerinin azaltılması gibi dikkat çeken maddeler de var.

Aşırı sağcı ve Arap düşmanlığıyla bilinen Ulusal Güvenlik Ben-Gvir daha önce Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere öncülük etmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.