İsrail Filistin'de ezan okunmasını engelliyor

İsrail Filistin'de ezan okunmasını engelliyor

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan İbrahim Caminde 613 kez ezan okunmasına engel olduğu açıklandı.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan İbrahim Caminde yüzlerce kez ezan okunmasını engellediği açıklandı.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı dün yayımladığı yıllık raporunda İsrail'in İbrahim Caminde 613 kez ezan okunmasını engellediğini duyurdu.

Rapora göre İsrail ayrıca 2022 yılında İbrahim Camisini 10 günlüğüne kapattı. İsrail'in Yahudi yerleşimcilerin camiye girişini kolaylaştırabilmek adına camide bir asansör inşa etmeyi sürdürdüğü belirtilen raporda, camiye İsrail bayraklarının asılmaya, şamdanların yerleştirilmesine ve konserler verilmeye devam ettiği de kaydedildi.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan raporda, Yahudi yerleşimcilerin baskınlar düzenleyerek 24 cami ve mescite zarar verdiği de ifade edildi.

İbrahim Caminin sık sık Yahudilerin saldırılarına maruz kaldığı biliniyor.

İbrahim Camii

Batı Şeria'daki caminin altında Hz. İbrahim ve eşi Hz. Sare'nin kabirlerinin yanı sıra Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf ve eşlerinin kabirlerinin de bulunduğuna inanılıyor.

Harem-i İbrahim, İslam inancında Mekke'deki Mescid-i Haram, Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın ardından en önemli mekan olarak kabul ediliyor.

25 Şubat 1994 tarihinde camide namaz kılan Müslümanlar, eski bir İsrail ordu mensubu olan Yahudi Baruch Goldstein tarafından saldırıya uğramıştı. 29 Müslümanın yaşamını yitirdiği saldırıda yüzlerce kişi de yaralanmış, saldırı sonrası kapatılan İbrahim Camii, yeniden açıldığında yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilecek biçimde ikiye bölünmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.