İsrail İbrahim Camii'ne bayrak astı

İsrail İbrahim Camii'ne bayrak astı

İsrail güçleri, El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ne İsrail bayrakları astı. 

İsrail güçleri ve onların himaye ettiği Yahudi yerleşimcilerden bazıları, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ne dün (4 Mayıs Çarşamba) İsrail bayrakları astı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre İsrail güçleri ve yerleşimcilerden bir grup, İsrail'in "Bağımsızlık Günü" münasebetiyle yapılacak törenlere hazırlık amacıyla İbrahim Camisi'nin çatısına ve duvarlarına İsrail bayrakları astı. 

El-Halil Vakıflar Müdürü Nidal El-Ca'beri; "Bu saldırı doğrudan kutsal mekanların saygınlığına saldırı, tüm anlaşmaların ve uluslararası kuralların çiğnenmesi, Filistinli vatandaşların da duygularının tahrik edilmesidir." diye konuştu. 

El-Ca'beri, Wafa'ya yaptığı açıklamada bu saldırıların İbrahim Camisi'ni tamamen Yahudileştirme ve oranın tarihi ve medeni kimliğini değiştirme planları çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. 

Bu yıl da İsrail güçleri söz konusu günü, görkemli törenlerle kutlamayı planlıyor. Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştiren bazı Arap ülkeleri de bu kutlamalara katılacaklarını açıkladı.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.