İsrail, Filistinli mahkumları ağır hücre hapsine gönderiyor

İsrail, Filistinli mahkumları ağır hücre hapsine gönderiyor

İsrail'in onlarca Filistinli tutukluyu ağırlaştırılmış hücre hapsine gönderdiği öğrenildi.

İsrail, Filistinli 70 mahkumu, Hedarim Cezaevi'nden Nafha Çöl Hapishanesi'ne naklederek ağırlaştırılmış hücre hapsine soktu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, FKÖ Yürütme Kurulu'nun Sır Emini Hüseyin eş Şeyh ağırlaştırılmış hücre hapsine nakledilen esirler arasında Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi, 2002 yılından beri zindanda tutulan ve müebbet hapse mahkum durumdaki Mervan el Bergusi'nin de bulunduğunu söyledi.

Hüseyin eş Şeyh yaptığı basın açıklamasında, bu uygulamanın İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından Filistinli mahkumlara karşı başlattığı hamlenin bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Ben-Gvir, bu yılın başında yaptığı açıklamada, güneş görmeyen, karanlık, rutubetli, sürekli hastalıkların meydana geldiği şartların hakim olduğu cezaevlerinde kalan Filistinli tutukluları hakkında, onların yaz kampı gibi çadırlarda kaldıklarını ve çok rahat bir şekilde keyif çattıklarını iddia ederek tutuklular için şartları çok ağırlaştıracağı tehditlerinde bulunmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.