"İsrail Filistin'deki direnişin sembol ismini zehirleyerek öldürmeye çalıştı"

"İsrail Filistin'deki direnişin sembol ismini zehirleyerek öldürmeye çalıştı"

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli grupların sembol ismi haline gelen Fethi Hazim'in zehirlenerek öldürülmeye çalışıldığı öne sürüldü.

(Fotoğraf: Middle East Eye)

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde Filistinliler için manevi bir önder haline gelen Fethi Hazim'in ailesi, İsrail'in Hazim'i zehirleyerek öldürme girişiminde bulunmakla suçladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, daha önce İsrail'de saldırılar düzenleyen ve hayatlarını kaybeden Ra'd ve Abdurrahman Hazim isimli iki kişinin babası olan Fethi Hazim, İsrail güçleri tarafından serbest bırakılmasından birkaç gün sonra sağlığı ani bir şekilde bozulduğu için Ramallah'taki Danışma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hazim'in bedeninde yaralar ve şişmeler meydana geldiği ve tıbbi tahlillere göre kanında zehirlenme olduğu tespit edildi. Durumunun da her geçen gün kötüleştiğine dikkat çekildi.

Fethi Hazim'i hastaneye kaldıran kardeşi Emin Hazim, doktorların onun hastalığına kesin bir teşhis koyamadıkları için tedavisi hakkında da nasıl bir yol izleyeceklerini bilemediklerini, bütün bedeninde yaralar çıktığını ve kanında zehirlenme olduğunu belirtirken, Hazim'in hayatından tamamen İsrail'in sorumlu olduğuna dikkat çekti.

Fethi Hazim, Cenin'de sembol bir isim haline gelmişti.

İsrail'in daha önce birçok Filistinli lideri zehirleme yoluyla öldürdüğü ve öldürme teşebbüsünde bulunduğu biliniyor. Filistinli lider Yasir Arafat'ın zehirleme yoluyla öldürüldüğü tahmin ediliyor. Hamas lideri Halid Meşal'e de Ürdün'ün başkenti Amman'da zehirleme yoluyla suikast teşebbüsünde bulunulmuştu.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.