"İsrail'in kazı çalışmaları Mescid-i Aksa'nın temeline zarar veriyor"

"İsrail'in kazı çalışmaları Mescid-i Aksa'nın temeline zarar veriyor"

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaptığı kazı çalışmalarıyla Mescid-i Aksa ve çevresindeki surların temelleri özelinde tehlike arz ettiği bildirildi.

Kudüs'le ilgili konularda uzman olan araştırmacı Fahri Ebu Diyab İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın güney ve güneybatı taraflarında hızlı bir şekilde sürdürdükleri şüpheli ve tehlikeli bir kazı çalışmasının tespit edildiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Safa Haber Ajansı'ndan aktardığına göre, Ebu Diyab, İsrail'in, Mescid-i Aksa civarında kapalı bir ortamda gizlice ve hızla yürüttüğü bu kazının hem Mescid-i Aksa'nın hem de çevresindeki surların temelleri açısından ciddi tehlike oluşturduğuna dikkati çekti.

Ebu Diyab açıklamasında, kazı yapılan bölgenin en alt kısmından kayaların ve toprakların çıkarılıp hafriyat kamyonlarına yüklendiğini ve bu kamyonlarla bilinmeyen bir yere nakledildiğini dile getirdi.

İsrail, Yahudileştirme faaliyetleri için Mescid-i Aksa çevresinde, altında ve özellikle de Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak isimlendirdikleri Burak Duvarı civarında kazı faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Kudüs araştırmacısı Ebu Diyab kazı çalışmalarında hedef alınan bölgelerin içinde Emevi Sarayları, Mağribliler Kapısı, Burak Duvarı, Aksa'nın güney suru, Eski Belde ve Silvan'ın kuzey girişinin bulunduğunu ifade etti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.