İsrail'den Filistin'i öven Dürzi askerlere hapis cezası

İsrail'den Filistin'i öven Dürzi askerlere hapis cezası

İsrail, "Filistin'i öven ve İsrail'i kötüleyen" ifadelerde bulunduğu belirtilen Dürzi kökenli askerlere hapis cezası verdi.

İsrail, sosyal medya üzerinden Filistin'e övgüde bulunan ordu personellerini hapis cezasına çarptırdı.

Orduda görev alan Dürzi kökenli 5 askerin Arapça olarak "Cenin ve Filistin'i öven ve İsrail'i kötüleyen" ifadeler kullanarak sosyal medya platformları üzerinden paylaşım yapmaları İsrail içerisinde tartışmalara neden oldu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, yayımlanan videoda kulalnılan ifadelerin ordunun değerlerine aykırılık teşkil ettiği ve sorumlu askerlerin disiplin cezasıyla karşı karşı kalacağı duyuruldu.

Ordunun askerler hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde ise 4 askerin 30 gün, 1 askerin ise 21 gün hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Normal şartlarda İsrailli askerlerin nadiren cezai kovuşturmalara uğruyor. Bilhassa Filistinlilere karşı suç işleyen çok sayıda İsrail askeri de genellikle herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmıyor.

80 yaşındaki ABD vatandaşı yaşlı bir Filistinliyi öldüren İsrail askerleri geçtiğimiz gün temize çıkarılmıştı. İsrail Askeri Başsavcılığı, kötü muamele sonucu hayatını kaybeden 80 yaşındaki ABD vatandaşı Filistinlinin ölümü sebebiyle İsrail askerlerinin cezalandırılmayacağına hükmetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.