80 yaşındaki Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail askerleri serbest

80 yaşındaki Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail askerleri serbest

İsrail Askeri Başsavcılığı, 80 yaşındaki bir Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail askerlerinin cezalandırılamayacağını açıkladı.

İsrail Askeri Başsavcılığı, kötü muamele sonucu hayatını kaybeden 80 yaşındaki ABD vatandaşı Filistinlinin ölümü sebebiyle İsrail askerlerinin cezalandırılmayacağına hükmetti.

Başsavcılık, askeri doktorların, Filistinli Ömer Esad'ın ölümünün spesifik olarak askerlerin davranışlarından kaynaklandığı sonucuna varmanın imkansız olduğu ifadelerine dayanarak askerlerin Esad'ın tıbbi durumunun farkında olamayabileceğine vurgu yaptı.

Ömer Esad adlı Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail askerlerinin cezai kovuşturmaya uğramayacağı, bunun yerine haklarında disiplin cezası verileceği belirtildi.

"Gece boyunca dışarıda bıraktılar"

80 yaşındaki ABD vatandaşı Filistinli Ömer Muhammed Esad, İsrail ordusunun dini kanadı radikal Yahudi Netzah Yehuda birliklerinin kötü muamelesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Esad, Netzah Yehuda askeri birliklerince bu yılın başlarında Batı Şeria'daki Ramallah'ta gözaltına alınmıştı.

Radikal Yahudi Netzah Yehuda güçlerinin Filistinli yaşlı adamı elleri kelepçeli, ağzı bantlı bir şekilde bir inşaat alanında terk ettiği öğrenildi.

İsrail askerleri yaşlı adamı almak için bölgeye geri geldiklerinde öldüğünü fark ettiler.

Daha sonra Esad'ın, kalp krizinden hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Filistinli yaşlı adamın ölümü, tepkileri de beraberinde getirdi. Filistinliler, ABD yönetiminin vatandaşının haklarına sahip çıkmasını ve İsrail birliklerini sorgulaması yönünde taleplerde bulundu. Ancak yine de İsrail askerlerinin herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmayacağı açıklandı.

Netzah Yehuda taburu kimdir?

1990 yılında ortaya çıkan taburun kurulma amacı ultra-Ortodoks İsraillileri orduya çekmekti. Tabur içerisinde neredeyse tamamen radikal Yahudiler yer alıyor.

Grubun ordu yetkililerinden daha çok hahamların kontrolünde olduğu biliniyor.

Batı Şeria'da Filistinlilere karşı saldırılarıyla bilinen yerleşimci grup Hilltop Youth'un üyeleri de söz konusu tabura kayıt oluyor.

Kurulduğunda 30 personelden oluşan taburda şu an için en az bin askeri personelin bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.