İsrail Batı Şeria'daki işgali hızlandırıyor: En az 4 bin konut daha inşa edilecek

İsrail Batı Şeria'daki işgali hızlandırıyor: En az 4 bin konut daha inşa edilecek

İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinde yeni binlerce konut inşa ederek Filistinlilere ait bölgeyi ilhak etme girişimlerini hızlandırma çabasında.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın tamamını ilhaka götüren yolu hızlandırma arayışında.

Axios'un İsrailli ve ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail yönetimi, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim yerlerinde binlerce yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

İsrail hükümetinin planlarına göre, Batı Şeria'da mevcut birkaç Yahudi yerleşim yerinde en az 4 bin kadar konutun inşa edilmesi değerlendiriliyor.

Bir İsrailli yetkili yaptığı açıklamada, İsrail sivil yönetimi planlama ve imar komitesi, yeni yerleşim birimleri inşa planlarını onaylamak üzere haziran ayı bitimi öncesinde toplanacak.

Öte yandan İsrail hükümeti, Batı Şeria'nın E1 bölgesindeki Yahudi yerleşim yeri planlarına yönelik toplantıyı erteleme kararı almış ve bu da hükümet destekçilerinin tepkisine yol açmıştı.

Kudüs ve Maale Adumim adlı Yahudi yerleşim yeri arasında konumlanan E1 bölgesinde bir Yahudi yerleşim yeri inşa etmenin Batı Şeria'nın kuzey ve güney kısımları arasında Filistinlilerin toprak bütünlüğünü engelleyeceği belirtiliyor.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, pazartesi günü "Batı Şeria'daki yerleşim yerleri için yakında büyük haberleri duyuracağız." demişti.

Uluslararası toplumun, İsrail'in işgal etmesi sebebiyle Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerini yasa dışı olarak tanımladığı biliniyor.

İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini ve konut sayılarını artırmasının Batı Şeria'nın ilhakına giden yola sebebiyet vereceğinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.