Almanya İsrail'den 4 milyar euro'luk hava savunma sistemi satın alacak

Almanya İsrail'den 4 milyar euro'luk hava savunma sistemi satın alacak

Almanya'nın, 2025'te teslim edileceği düşünülen Arrow-3 hava savunma sistemlerini 4 milyar euro karşılığında İsrail'den satın alacağı belirtiliyor.

Almanya, yıl sonuna kadar İsrail'den hava savunma sistemi satın almak istiyor.

Reuters'ın haberine göre, Almanya hükümeti, İsrail'den Arrow-3 hava savunma sistemini yaklaşık olarak 4 milyar dolar karşılığında satın almayı değerlendiriyor.

Habere göre, Almanya Maliye Bakanlığının hazırladığı parlamentoya sunulması beklenen belgelere göre, Berlin yönetimi yıl sonunda Arrow-3 hava savunma sisteminin satın alımı için İsrail'le hükümetler arası bir anlaşma sağlamayı bekliyor.

Gelecek hafta hava savunma sisteminin 560 milyon euroluk ön ödemesinin kabul edilmesi için Alman parlamentosundan yasa çıkarılması beklenecek. Anlaşmanın sağlanamaması halinde ön ödemeler, tazminat bedeli olarak İsrail'e aktarılacak.

Alman hava kvuvetlerinin 2025 yılının sonuna doğru Arrow-3 hava savunma sistemlerini teslim alacağı düşünülüyor.

Arrow-3 sistemleri ABD'nin desteğiyle üretildiğinden, füze sistemlerinin Almanya'ya satışına ilişkin son onay Washington yönetimince verilecek.

Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme süreciyle birlikte Avrupa'da askeri gücünü artırma arayışına girmişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz 2022'de Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid ile yaptığı görüşme sonrası, ülkesinin savunma gücünü artırma hedefinde olduğunu, bunu da gelecekte daha fazla hava savunma sistemi satın alarak yapacağını söylemişti.

Scholz ayrıca, Arrow 3'ü yüksek başarılı bir sistem olarak nitelemişti. Almanya'nın bir süredir söz konusu savunma sistemini envanterine katmak istediği biliniyor.

Yüksek ve uzun irtifadan yapılan nükleer, biyolojik, kimyasal füzeleri güvenli bir biçimde imha edebilmek için tasarlanan Arrow 3 sistemi, karşı tarafın attığı balistik füzeleri dünya atmosferi dışında engelleyebiliyor ve savaş başlıklarının ayrılmasıyla bir kamikazeye dönüşüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.