ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın savaş uçakları Ortadoğu semalarında

ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın savaş uçakları Ortadoğu semalarında

İsrail ve Suudi Arabistan savaş uçakları ABD bombardıman uçaklarıyla birlikte Orta Doğu semalarında uçuş gerçekleştirdi.

Ürdün, İsrail ve Suudi Arabistan'ın savaş uçakları Orta Doğu'da ABD bombardıman uçağına ayrı ayrı eşlik etti.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, ABD uçakları önce İsrail semalarında uçuş gerçekleştirdi ve İsrail savaş uçakları bunlara eşlik etti. Ardından Basra Körfezi bölgesine giden Amerikan uçaklarına Ürdün ve Suudi Arabistan savaş uçakları katıldı.

Al Monitor'un haberine göre, Ürdün ve Suudi Arabistan'a savaş uçakları İngiltere'den kalkan ABD Hava Kuvvetlerine ait B1-B Lancer bombardıman uçakları Basra Körfezi semalarında uçarken eşlik etti.

ABD bombardıman uçakları AGM-158A JASSM seyir füzesi ve GBU-38 bombalarıyla Suudi Arabistan ve Ürdün'deki eğitim sahalarındaki simüle hedefleri vurdu.

ABD Hava Kuvvetleri'nin Orta Doğu'daki biriminin Yardımcı Komutanı Tümgeneral Mark Slocum, Al-Monitor'e yaptığı açıklamada, birçok ülkedeki simüle hedefleri gerçek mermilerle hedef almanın yeni bir girişim olduğunu söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, iki adet F-16 D savaş uçağının ABD'ye ait iki bombardıman uçağına eşlik ettiği bildirildi.

Amerikan bombardıman uçaklarının Orta Doğu üzerinde uçuş yapmasının, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret ve Washington yönetiminin Suudi Arabistan'la İsrail'i normalleştirme girişimleri sırasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

Öte yandan söz konusu uçuşların ve askeri tatbikatın bölgede İran'a "gözdağı vermek" amacını taşıdığı düşünülüyor

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum