ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'üç kutuplu dünya' açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'üç kutuplu dünya' açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, üç süper gücün yer aldığı çok kutuplu bir ortamda yaşanıldığının giderek daha aşikar hale geldiğini söyledi.

(Fotoğraf: Flickr / ABD Savunma Bakanlığı)

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ülkesinin gelecekte önemli zorluk ve krizlerle karşı karşıya kalacağını söyledi.

"ABD'nin dünyanın en güçlü ülkesi olduğu tek kutuplu dönemden çıkılan ve dünyanın çok kutuplu bir döneme yelken açtığı süreçte zorluklarla karşı karşıya kalınacağının" altını çizen Milley, dünyada üç süper güce giderek daha aşina olunacağını belirtti.

Milley, cuma günü Ulusal Savunma Üniversitesi mezunlarına yaptığı konuşmada üç süper gücün yer aldığı çok kutuplu bir ortamda yaşanıldığının giderek daha aşikar hale geldiğini vurguladı.

"Üç süper güç iki süper güçten çok daha zordur" diyen Milley, çok sayıda ülkenin gelecek yıllarda bölgesel ve potansiyel olarak küresel güç biçiminde ortaya çıkacağını, bunun da jeopolitik manzarayı daha da karmaşık hale getireceğini ifade etti.

Milley, önemli jeolopolitik zorluklar olarak özellikle Çin'in ekonomik büyümesine ve askeri genişlemesine dikkati çekerken Çin'in önümüzdeki yıllarda bölgesel bir hegemonya kurma ve 2050'ye kadar ABD'nin askeri kapasitesini aşma hedefini hatırlattı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum