Rus Wagner güçleri Mali'de Müslüman katliamına devam ediyor

Rus Wagner güçleri Mali'de Müslüman katliamına devam ediyor

Batı Afrika ülkesi Mali'de Rus Wagner güçlerinin Müslüman sivillere yönelik yeni katliamlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Mali'de Rus Wagner güçleri ve askeri cunta birliklerinin katliamları devam ediyor.

Bölge kaynakları, Wagner güçlerinin cunta ile beraber ülkenin orta ve kuzey kesimlerinde yeni katliamlar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yerel kaynakların aktardığı habere göre Ağustos ayının ilk haftasında Wagner güçleri ülkenin orta kesimindeki Koulikoro bölgesinde farklı köylere baskınlar düzenledi.

Düzenlenen Wagner baskınlarında en az 36 sivilin yaşamını yitirdiği, onlarca sivilin yaralandığı, 40'ı aşkın sivilin de alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi.

Saldırılarda Bambara ve Fulani etnik gruplarına mensup Müslüman sivillerin hedef alındığı kaydedildi.

Öte yandan Wagner güçleri ülkenin kuzeyinde de baskınlar gerçekleştirdi.

13 Ağustos'ta Timbuktu şehri yakınlarındaki Ber yerleşimi ve çevresine giren Wagner güçleri ve cunta birlikleri, 7 sivili öldürürken 9 sivili de alıkoydu. Bu saldırılarda da Tuareg Müslümanların hedef alındığı kaydedildi.

Mali'de son dönemde cunta güçleri ve Rus Wagner birliklerinin sivillere yönelik katliamlarında artış yaşandığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.