11 Eylül yıldönümünde ABD'den 24 Suudi yetkili için sorgu talimatı

11 Eylül yıldönümünde ABD'den 24 Suudi yetkili için sorgu talimatı

Federal Yargıç Sarah Netburn, Amerikan yargısının 11 Eylül 2001 saldırıları hakkında 24 Suudi yetkiliyi sorgulaması için Suudi hükümetine talimat gönderdi.

New York'taki bir federal yargıç, Amerikan yargısının New York ve Washington'daki 11 Eylül 2001 saldırıları hakkında potansiyel bilgileri mevcut eski ve şimdiki 24 yetkiliyi sorgulaması için Suudi hükümetine talimat gönderdi.

Araştırmacı gazeteci Michael Isikoff'un Yahoo News'da yazdığı bir makaleye göre, mevzubahis Suudi yetkililer arasında eski Washington Büyükelçisi Prens Bender bin Sultan bin Abdulaziz es Suud ve Personel Yöneticisi Ahmed El Kettan'da bulunuyor.

Listede ayrıca Suudi Büyükelçiliğinde eski bir yetkili olan Mussaed Ahmed el Cerrah, İslami İşler Bakanlığı yetkilisi Fahd el Thumairi ve FBI'nın Suudi istihbaratı için çalıştığından şüphelendiği Ömer el Beyumi de bulunuyor.

Yargıç Sarah Netburn, mahkeme tarafından elde edilen belgelerin çoğunun gizliliğinin kaldırılmadığını söylerken Prens Bender'ın, El Thumairi'ye verilen diplomatik rol hakkında doğrudan bilgi sahibi olduğuna işaret etti.

Kurbanlarının aileleri, mahkemenin saldırıların 19. yıldönümü arifesinde verdiği kararı memnuniyetle karşıladı ve saldırılardan bu yana alınan en önemli karar olarak değerlendirdi.

11 Eylül 2001 tarihinde El Kaide mensubu kişiler tarafından kaçırılan uçaklarla gerçekleştirilen saldırılarda 19 eylemci dahil 2.996 kişi hayatını kaybetmiş, 10 milyar doların üstünde maddi hasar meydana gelmişti. 

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.