11 Eylül'den sağ kurtulan ABD'li Yahudi iş adamı Eş Şebab'ın Nairobi saldırısında öldürüldü

11 Eylül'den sağ kurtulan ABD'li Yahudi iş adamı Eş Şebab'ın Nairobi saldırısında öldürüldü

Eş Şebab'ın Nariobi'de düzenlediği saldırıda ABD'li bir iş adamı öldürüldü.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın, Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlediği saldırıda Amerikalı bir Yahudi iş adamı öldürüldü.

Yahudi asıllı iş adamı Jason Spindler'ın, geçtiğimiz gün Nairobi'de düzenlenen saldırıda öldürülen tek Amerikalı olduğu bildirildi.

Bir danışmanlık şirketi yöneten Spindler, saldırıya uğrayan otel kompleksinde bir toplantı gerçekleştiriyordu. Eş Şebab mensuplarının ofise girerek iş adamını öldürdüğü tahmin ediliyor.

Yahudi iş adamının ailesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Jason Spindler'ın 11 Eylül 2001'de El Kaide tarafından Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıdan sağ kurtulduğu dile getirildi. Spindler'ın kardeşi Jonathan Spindler, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada "Jason bir savaşçı" ifadesini kullandı ve "teröristlerle savaştığından emin olduğunu" söyledi.

Jason Spindler'ın aynı zamanda ABD hükümetine bağlı "Peace Corps" (Barış Gönüllüleri) adlı oluşumun da bir üyesiydi.

Kaynak: Mepa News, Jerusalem Post

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.