Eş Şebab Kenya'nın başkentinde saldırdı: Nairobi'de 19 saat süren çatışmalar sona erdi

Eş Şebab Kenya'nın başkentinde saldırdı: Nairobi'de 19 saat süren çatışmalar sona erdi

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Eş Şebab tarafından düzenlenen saldırı sona erdi.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Eş Şebab tarafından düzenlenen ve yaklaşık 19 saat süren saldırı sona erdi.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta tarafından yapılan açıklamaya göre, Nairobi'de bir otele yönelik düzenlenen saldırı, son saldırganın da öldürülmesiyle sona erdi.

Devlet televizyonuna konuşan Kenyatta saldırıda 14 kişinin öldüğünü, 700'den fazla sivilin otel bölgesinden tahliye edildiğini belirtti. Kenya Devlet Başkanı, Dusit Otel kompleksine yönelik operasyonun son bulduğunu dile getirdi.

Nairobi'deki otel kompleksinde çatışmalar bugün sabah saatlerine kadar devam etti. Çatışmalarda çok sayıda Kenya güvenlik mensubunun yaralandığı ifade ediliyor.

Saldırıda hedef alınan otelin konumu:

Kenya polis şefi Joseph Boinnet, saldırının otelin hemen dışında park eden araçları hedef alan bir bombalı saldırı ve otel girişindeki bir canlı bomba saldırısı ile başladığını belirtti. Patlamaların ardından otele giren Eş Şebab mensupları çatışmaya başladı.

Eş Şebab'ın askeri sözcülerinden Abdiaziz Ebu Musab, El Cezire'ye dün yaptığı açıklamada, saldırıda 47 kişinin öldürüldüğü ve Eş Şebab mensuplarının halen bina içerisinde olduğu ifade edilmişti. Çok sayıda restoran, banka, bar ve ofise ev sahipliği yapan otel kompleksine yönelik saldırı, Eş Şebab'ın 2013 yılındaki Westgate saldırısından bu yana Nairobi'de düzenlediği ilk saldırı oldu.

Yerel kaynaklar otel kompleksinin saldırıda ciddi hasar gördüğünü, saldırıyı düzenleyen Eş Şebab mensuplarına yönelik operasyonlara ABD özel kuvvetlerinin de katıldığını aktardı. Operasyona katılan bir ABD özel kuvvetler mensubunun fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.

Saldırıda ölenler arasında ABD uyruklu kişi veya kişilerin de bulunduğu ifade edildi.

Eş Şebab, Somali'de askeri güç bulunduran ve kendisine karşı savaşan Kenya'nın sınırları içerisinde zaman zaman saldırılar düzenliyor.

Grup, Kenya'yı Somali'de sivillere yönelik ihlaller gerçekleştirmekle suçlayarak, "Kenya'daki saldırıların amacının Kenya'yı Somali'den çıkmaya mecbur bırakmak olduğunu" savunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.