15 bin göstericinin tutuklandığı İran'da idam cezası gündemde

15 bin göstericinin tutuklandığı İran'da idam cezası gündemde

İranlı milletvekilleri, son günlerde tutuklanan protestoculara katı cezalar verilmesi çağrısında bulunmuştu.

İran'da 16 Eylül'de patlak veren rejim karşıtı gösteriler bugün ülkenin farklı noktalarına yayılmaya devam ediyor.

Aktarılan bilgilere göre, ülkede devam eden rejim karşıtı protestolarla ilgili İran Parlamentosu'nda yapılan oylamada 290 toplam üyeden 227'si, protestoculara ölüm cezası verilmesi yönünde oy kullandı

NTV'nin aktardığına göre infazların yapılıp yapılmayacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken CNN, geçen perşembe son protestolarla bağlantılı olarak yaklaşık 14 bin kişinin tutuklandığını bildirdi. Carnegie Endowment üyesi Karim Sadjadpour ise önceki gün sayının 15 bine yaklaştığını bildirdi.

İranlı milletvekilleri, son günlerde tutuklanan protestoculara katı cezalar verilmesi çağrısında bulunmuştu. CNN, İran Parlamento'sunun 227 üyesi tarafından imzalanan bir mektubun protestoculara "mümkün olan en kısa sürede iyi bir ders olacak şekilde" sert bir ceza verilmesini istediğini bildirmişti.

İran hükümet sözcüsü Mesud Setayeshi de "Artık halk yetkililerden, rahatsızlığa neden olan protestoculara  sağlam, caydırıcı ve yasal bir şekilde ilgilenmelerini talep ediyor" demişti.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.