157 kişi ölmüştü: 3 ülke uçuşu durdurdu ABD uçağın güvenli olduğunu söyledi

157 kişi ölmüştü: 3 ülke uçuşu durdurdu ABD uçağın güvenli olduğunu söyledi

Etiyopya Havayolları’na ait Boieng 737 MAX 8 modeli uçağın düşmesi ve içerisindeki 157 kişinin ölmesinin ardından açıklama yapan ABD, uçak modelinin güvenli olduğunu öne sürdü.

Etiyopya Havayolları’na ait uçağın düşmesi sonucu 157 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Amerika Birleşik Devletleri (ABD), uçak modeli 737 MAX 8’in güvenli olduğunu açıkladı. Diğer yandan, son 5 ayda ikinci defa ölümcül kazaya karışan Boieng 737-8'in üretiminde hata olabileceğinden kuşku duyan Çin, Singapur ve Endonezya söz konusu model uçakların havalanmasını yasakladı.

ABD’nin Federal Havacılık Kurulu (FFA), 737 MAX 8 model uçaklarının “seferlere elverişli” olduğuna dair bir açıklama yaptı. Havacılık Kurulu ayrıca, uluslararası sivil havacılık yetkilileriyle iletişim halinde olduklarını ve kazayla ilgili daha fazla bilgi edinmek için çalıştıklarını bildirdi.

Kara kutular bulundu

Uçak kazasıyla ilgili yetkililer ayrıca, iki kara kutunun bulunduğunu ve pazar günü yaşanan kaza ile ilgili bu sayede detaylı bilgiye ulaşabileceklerini duyurdu.

Etiyopyalı yetkililer uçakta bulunan 157 yolcudan kurtulan olmadığını ve kazada en az 35 ülkenin vatandaşlarının bulunduğunu açıklamıştı.

ABD'li Boeing firması tarafından 2017'de teslimata başlanan 737 MAX 8 serisine ait bir başka uçak geçtiğimiz ekim ayında Endonezya'da kaza yaparak 189 kişinin ölümüne neden oldu.

Uçak üreticisi Boeing, Endonezya'daki kazanın ardından bir güvenlik bildirisi yayınlayarak pilotları hız sensörü hatalarına karşı uyarmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.