16 yıl kaçmıştı: Srebrenitsa katliamcısı Mladiç'e müebbet

16 yıl kaçmıştı: Srebrenitsa katliamcısı Mladiç'e müebbet

Sırp komutan Mladiç, 'soykırım'dan müeebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Srebrenitsa'da sekiz bini aşkın Boşnak Müslüman için katliam emrini veren ve Saraybosna kuşatmasında da başrol oynayan Sırp komutan Ratko Mladiç, 'soykırım'dan müeebbet hapis cezasına çarptırıldı.Uluslararası mahkeme, Mladiç'in insanlığa karşı suç işlediğine hükmetti.

Türkiye ve dünyadan birçok yayın kuruluşu, mahkeme önünde canlı yayınlar yaptı. Bosna Hersek'te ise binlerce kişi şehir meydanlarına kurulan ekranların ve televizyonlarının başında kararı izledi.

Birçok Boşnak, ellerinde katliama kurban giden yakınlarının fotoğraflarıyla mahkeme önünde. Bir provokatör elinde Sırp bayrağıyla mahkeme önüne geldi, gerilim bir anda yükseldi.

Lahey'deki mahkeme Sırp komutan Mladiç'in savaş suçlarına iştirak ettiğini belirtti. Mahkeme, "Bosna kasabı" Mladiç'in Srebrenitsa'daki Boşnak Müslüman nüfusu yok etmeyi amaçladığını ifade etti. 

Kararın okunması sırasında "Bosna kasabı" Ratko Mladiç bağırmaya başlayınca yargıç, sanığın salondan çıkarılmasını istemişti. 

Bosna Savaşı sırasında Sırp askerlerin komutanlığını yapan Bosnalı Sırpların komutanı Ratko Mladiç yaklaşık 16 yıl saklandıktan sonra 2011’de Sırbistan’da yakalanmıştı.

Bosna'da Müslümanlara yönelik katliamlara karışan çok sayıda asker ve komutan hala yargılanmış değil. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.