2 milyon kişi deprem bölgelerinden göç etti

2 milyon kişi deprem bölgelerinden göç etti

Deprem bölgesinden 1 milyon 971 bin 589 kişinin başka bir kente taşındığı, kayıt yaptırmayanlar dahil bu sayının 2 milyonu aştığı bildirildi.

(Fotoğraf: Mepa News / Halid Abdurrahman)

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden göç edenlerin sayısının 2 milyonu bulduğu tespit edildi.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde resmi verilere göre, 11 kentte 45 bini aşkın insan hayatını kaybetmiş, 200 binden fazla bina yıkılmış ya da ağır hasar almıştı. Depremden sonra, bazı binaları yıkılmasına neden olan 11 binden fazla deprem meydana gelmişti.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’dan tahliye çalışmaları başlatılmıştı.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, tahliye edilenler ile kendi imkanlarıyla gittiği illerde valilik ve kaymakamlıklara başvurarak kayıt yaptıran kişi sayısı belli oldu.

Buna göre deprem bölgesinden 1 milyon 971 bin 589 kişi başka kente taşındı. Kayıt yaptırmayanlar dahil bu sayının 2 milyonu aştığı değerlendirmesi yapılıyor.

Çadır ve konteynerler 

Deprem bölgesinde, 358 bin 37 çadırın kurulumuyla 11 ildeki 332 noktada çadır kent oluşturuldu. 10 kent ve 162 noktada konteyner kent kurulumu çalışmaları sürüyor.

Bölgede 8 bin 476 konteynerin kurulumu tamamlanırken, 100 binin üzerinde konteynerin kurulması planlanıyor. 

Afet bölgesinde ve afet bölgesi dışında; çadır, konteyner, öğrenci yurtları, oteller, kamu misafirhaneleri, Mİlli Eğitim Bakanlığı tesisleri ve diğer tesislerde barınma hizmeti sunulan kişi sayısı ise 1 milyon 915 bin 687 olarak açıklandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.