Esed rejimi deprem sonrası bombardımanlarını artırdı

Esed rejimi deprem sonrası bombardımanlarını artırdı

Esed rejimi güçlerinin Türkiye merkezli depremlerden bu yana ülkenin kuzeybatısında muhalif güçlerce kontrol altında tutulan nüfusun yoğun olduğu bölgelere onlarca kez saldırdığı belirtiliyor.

Esed rejiminin Türkiye merkezli depremlerden bu yana Suriye'de muhalif grupların kontrolü altındaki bölgeleri en az 84 defa bombaladığı açıklandı.

Deprem sonrasında bölgedeki insani yardım faaliyetlerine katılan Beyaz Baretliler, Rusya ve Esed rejiminin muhalif bölgelere bombardımanı derhal durdurması çağrısı yapmış, böylece arama ve kurtarma faaliyetlerinin rahat bir şekilde devam edebileceğini duyurmuştu.

Ateşkes çağrılarına rağmen Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin depremden bu yana Suriye'nin kuzeybatısını en az 84 defa bombaladığı öğrenildi. Yerel kaynaklara göre Esed rejimi, bombardımanları nüfusun yoğun olduğu bölgelere yönelik gerçekleştirdi.

Öte yandan Esed rejiminin, Birleşmiş Milletler'in yardım sevkiyatı için kullandığı Bab el-Hava sınır kapısına yakın noktalarını salı günü hedef aldığı bildirildi.

Diğer taraftan, Esed rejimi güçlerinin salı günü İdlib'in doğusundaki En Neyrab kasabasını vurması sonucu 1 kadın ve 1 kız çocuğunun yaralandığı açıklandı.

Yaklaşık olarak bir aydır Suriye'nin kuzeybatısını 84 defadan fazla bombalayan Esed rejimi, depremi Arap ülkeleri arasında kendisini meşrulaştırma aracı olarak kullanmakla suçlanıyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum