Suudi Arabistan'dan Esed rejiminin meşruiyetine destek: "Arap Birliği'ne dönebilir"

Suudi Arabistan'dan Esed rejiminin meşruiyetine destek: "Arap Birliği'ne dönebilir"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Esed rejimiyle gelişen ilişkilerin nihayetinde rejimin Arap Birliği'ne dönüşüyle sonuçlanabileceğini açıkladı.

(Fotoğraf: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, artan diyalogun nihayetinde Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri dönmesine zemin hazırlayabileceğini söyledi.

Bakan Ferhan salı günü yaptığı açıklada, ilişkileri artırmanın Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşünü sağlayabileceğini belirtirken böylesi bir adımı masaya yatırmanın henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi.

Esed rejimini bölgesel ittifaktan dışlamanın bir faydası olmadığına dikkati çeken Ferhan, rejimle özellikle Suriye'deki insani durumu ele almak üzere bir diyaloga ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Rejim lideri Beşar Esed'e bağlı askeri güçlerin savaşın başladığı 2011 yılından itibaren sivillere yönelik katliam politikası, rejimin Arap dünyasından dışlanmasına  yol açmıştı.

Arap Birliği, Esed rejiminin üyeliğini 2011 yılında askıya almış ve birçok Arap ülkesi de büyükelçilerini Şam'dan geri çekmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum