Esed rejimi depremden hemen sonra 33 farklı sivil yerleşimi bombaladı

Esed rejimi depremden hemen sonra 33 farklı sivil yerleşimi bombaladı

Esed rejiminin depremden bu yana Suriye'nin kuzeybatısında muhalif grupların kontrolündeki bölgelerde bulunan sivil yerleşim alanlarına yönelik bombardımanını artırdığı gözlemleniyor.

(Fotoğraf: Twitter / White Helmets)

Esed rejimi Türkiye merkezli depremlerden bu yana Suriye'de muhalif grupların kontrolündeki bölgelerde bulunan sivil yaşam alanlarına yönelik bombardımanı artırdı.

Levant 24'ün haberine göre, Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimi güçleri Suriye'nin kuzeyini de vuran depremden iki gün sonra muhalif gruplarca kontrol edilen 33 ayrı bölgeye bombardıman gerçekleştirdi.

fqhc6wywiaibzkj.jpg

Habere göre, Esed rejimine bağlı güçler 8 Şubat-5 Mart tarihleri arasında muhaliflerin kontrolündeki 33 ayrı bölgeyi birden çok kez bombaladı.

Öte yandan yerel kaynaklar, Esed rejimi askeri birliklerinin Türkiye merkezli depremlerden bu yana Suriye'de muhalif grupların kontrolü altındaki bölgeleri en az 84 defa bombaladığını açıklamıştı.

Esed rejimi güçlerinin nüfusun yoğun olduğu bölgelere yönelik gerçekleştirdiği bombardımanların deprem sonrasındaki arama kurtarma faaliyetlerine engel çıkardığı belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.