Suudi Arabistan'dan Esed rejimiyle normalleşme sinyali

Suudi Arabistan'dan Esed rejimiyle normalleşme sinyali

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Esed rejimiyle temas kurma konusunda açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, "Arap dünyasında Suriye'yi izole etmenin işe yaramadığı ve mültecilerin geri dönüşü de dahil olmak üzere en azından insani meselelerin ele alınması için bir noktada Şam ile diyalog kurulması gerektiği konusunda görüş birliği oluşmaya başladığını" belirtti.

Euronews'in haberine göre Prens Faysal bin Farhan Al Suud, Münih'te düzenlenen güvenlik konferansında yaptığı açıklamada "Sadece Körfez İşbirliği Konseyi içinde değil, Arap dünyasında da statükonun uygulanabilir olmadığı konusunda bir fikir birliğinin geliştiğini göreceksiniz" dedi.

Bakan, siyasi bir çözüm için "maksimalist hedeflere" doğru bir yol olmadan, komşu ülkelerdeki Suriyeli mülteciler ve özellikle Suriye ve Türkiye'yi vuran yıkıcı depremin ardından sivillerin çektiği acıları ele almak için başka bir yaklaşımın formüle edilmekte olduğunu belirtti.

Suudi bakan böyle bir yaklaşım dolayısıyla en azından mültecilerin geri dönüşü gibi bazı insani hedefleri gerçekleştirecek şekilde Şam hükümetiyle bir diyalogdan geçilmesi gerekeceğine işaret etti.

Depremin ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdünlü mevkidaşlarının ziyaretlerinin ardından kendisinin de Şam'ı ziyaret edeceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Prens Faysal söylentiler hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum