20 bini aşkın Amerikan askeri koronavirüse yakalandı

20 bini aşkın Amerikan askeri koronavirüse yakalandı

Son altı haftada ABD askerleri arasında koronavirüs vaka sayısı üç kat artarken askerler ülke içinde ve dışında potansiyel enfeksiyon kaynağı haline geldi.

ABD askerleri arasında 20 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildi. Son altı hafta içerisinde vaka sayısı üç kat arttı. Askerler ülke içinde ve dışında potansiyel enfeksiyon kaynağı haline geldi.

ABD Deniz Piyadeleri, Japonya'nın Okinawa Adası’ndaki üste yaklaşık yüz vakanın tespit edildiğini açıkladı. Bu durum, yerel yetkililerin öfkelenmesine sebep oldu. Ayrıca ABD kuvvetleri Irak, Afganistan ve Suriye savaş alanlarında hastalığın yayılmasından da mustarip.

ABD’li General Robert Abrams’ın pandemi karşısında aldığı sıkı tedbirler dolayısıyla hakkında övgüyle bahsedildiği Güney Kore'deki ABD askerleri arasında 98 vaka kaydedildi.

ABD’nin yoğun nüfuslu eyaletlerinden olan Georgia’nın Chattahoochee ilçesinde yetkililer tarafından yapılan açıklamada bölgede yoğun enfeksiyon vakalarının bulunduğu bildirildi. Açıklamada eyaletteki en büyük eğitim üslerinden biri olan Fort Benning’in virüsün kaynağı olduğu kaydedildi. Kaliforniya ve Kuzey Carolina yetkilileri de askeri alanlar ile yerel bölgeler arasında virüsün yayılması konusunda bir ilişki olduğunu aktardılar.

Barların ve diğer kalabalık yerlerin yeniden açıldığı şehirlerin yakınındaki bölgelerde yaşayan genç nüfus arasındaki vaka sayısında artış gözlemlendi. Özellikle yurt dışında virüs vakalarının artmasıyla birlikte ordunun koruyucu önlemleri ne derece uyguladığı konusunda bazı sorular gündeme geldi. Diğer yandan yurt dışında mahsur kalan kuvvetlere yardım sağlamak gibi virüsün olduğu lojistik sorunlara yönelik çalışmalarda bulunan Pentagon, salgını kontrol almakta zorluklar yaşıyor.

Son altı haftada vaka sayısı üç kat arttı

ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre ordudaki pozitif vakaların sayısı 10 Haziran'da 7 bin 408 iken pazartesi gününden itibaren 21 bin 909’e ulaştı. Ayrıca uçak gemisi Theodore Roosevelt'teki bir denizcinin de aralarında bulunduğu üç kişi yaşamını yitirdi. 440'tan fazla personel hastanelere nakledildi.

Askeri eğitim kamplarında sosyal mesafeyi korumak zor. Kışlalar aşırı kalabalık ve eğitim oldukça zorlu. Özellikle askeri güçlerin ülke dışına çıkmaya hazırlandığı bir zamanda barların ve diğer bazı sosyal alanların açık olması bir endişe kaynağı olarak görülüyor.

ABD askerlerinin virüsü bulunduğu ülkeye taşıma ihtimali

ABD, askeri güçlerini dünyadaki onlarca ülkede yoğun bir şekilde konuşlandırması göz önüne alındığında söz konusu ülkelere virüsün taşınması ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Bu, yeni vakaların görünmesinden mustarip olan bölgelerde virüsün topluma daha hızlı bir şekilde yayılmasına yol açabilir. Japonya'nın en güneydeki adalarından olan ve birçok ABD üssüne ev sahipliği yapan Okinawa'daki durum da böyle.

Diğer taraftan ismini vermek istemeyen bir deniz piyadesi açıklamasında, ABD Deniz Piyadeleri helikopteri ve Kaliforniya piyade birliğinin Okinawa'daki yeni vakaların nedeni olduğunun düşünüldüğü aktardı. Açıklamada virüsün hızlı bir şekilde birlik içerisinde yayıldığı ve Bağımsızlık Günü dolayısıyla izinsiz düzenlenen kutlamaların buna sebep olduğunu kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.