ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı Vietnam Savaşı'nda ölenleri geçti

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı Vietnam Savaşı'nda ölenleri geçti

ABD'de koronavirüs kaynaklı can kaybı, 20 yıl süren Vietnam Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikalı sayısını aştı.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan verilere göre dün gece itibariyle ABD’de koronavirüs (Covid-19) yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı, 20 yıl süren Vietnam Savaşı’nda öldürülen ABD askerlerinin sayısını geçti.

Ulusal Arşivler Dairesi'nin resmi verilerine göre Vietnam Savaşı (1955-1975) toplamda 58 bin 220 ABD askerinin canına mal olurken, ölümcül virüsten kaynaklanan vakaları ve ölümleri izlemek için bilimsel kaynak olarak kabul edilen John Hopkins Üniversitesi’ne göre Covid-19 salgını dün gece itibariyle ABD’de toplam 58 bin 365 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Hanoi’de Vietnamlı yetkililerin resmi kayıtlarına göre de Vietnam Halk Ordusu (Kuzey Vietnam) ve Güney Vietnam Ulusal Kurtuluş Cephesi (Viet Kong) saflarında savaş sırasında yaklaşık 1,2 milyon asker yaşamını yitirmişti.

ABD’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı bir milyonu aştı ve ABD şu an Covid-19 kaynaklı vaka ve ölü sayısı açısından dünyada ilk sırada yer alıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre Çin’e sınır komşusu olan Vietnam’da, şu ana kadar 270 vaka tespit edilirken virüs kaynaklı herhangi bir ölüm kaydedilmedi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.