Japonya'daki ABD üslerinde koronavirüs paniği

Japonya'daki ABD üslerinde koronavirüs paniği

Japonya’nın Okinawa adasındaki askeri üslerde çok sayıda ABD askerinin virüse yakalandığı belirtildi.

Japonya’nın güneyindeki Okinawa adasında bulunan iki askeri üste onlarca Amerikan askerinin koronavirüse yakalandığı açıklandı.

ABD üslerindeki 61 personelin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması sonucunda, vakaların görüldüğü Futenma Deniz Piyade Hava İstasyonu ve Hansen üslerine giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Üste büyük bir salgın endişesi yaşanırken, Okinawa Valisi Denny Tamaki basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’ABD ordusunun virüse karşı yeterli önlemleri aldığı konusunda güçlü şüphelerimiz var’’ dedi.

Üslerde doğrulanan vaka sayılarını görünce adeta şok olduğunu dile getiren Tamaki, vaka istatistiği paylaşmak yerine "çok sayıda" ifadesini kullanmakla yetindi.

Japonya'nın güneybatısındaki ada eyaleti Okinawa'da, şimdiye dek 148 Covid-19 vakası tespit edildi.

Hindistan’da vaka sayısı 800 bini aştı

Dünyada da koronavirüs vakalarının hızla arttığı ülkelerden biri Hindistan. Ülkedeki toplam vaka sayısı yalnızca dokuz gün içinde 600 binden 800 bine yükseldi.

Ülkede Cumartesi günü bir gün içinde 27 bin 114 yeni vakayla da rekor artış gözlemlendi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, pozitif vaka oranının yüksek olduğu eyaletlerde, halkın test edilmesi ve filyasyon çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Güney Afrika’da oksijen cihazları yetersiz

Güney Afrika’da da son iki hafta içinde vaka sayıları iki katına yükselerek 250 bine ulaştı.

Ülkede salgının merkez üssü konumundaki Johannesburg’da gönüllü olarak bir hastanede görev yapan sağlık uzmanına göre, özel şirketler ve şahıslar çok sayıda satın aldığı için, koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan oksijen saflaştırıcı cihazlarının sayısı yetersiz.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.