21 yıldır İtalya'da yaşıyordu: Fenomen olduktan sonra vatandaşlık alabildi

21 yıldır İtalya'da yaşıyordu: Fenomen olduktan sonra vatandaşlık alabildi

Sosyal medya fenomeni Khaby Lame, uzun yıllar beklemesinin ardından vatandaşlık almaya hak kazandı.

Sosyal medya platformu TikTok'taki videolarıyla tanınan Khaby Lame, 21 yılın ardından İtalya vatandaşlığına kabul edildi.

Tam ismi Khabene Serigne Lame olan sosyal medya fenomeni, yaklaşık 1 yaşından bu yana, 21 senedir ülkede yaşamasına rağmen vatandaşlığa alınmıyordu. Khaby, "ibadetlerini yerine getiren bir Müslüman olduğunu" söylemişti.

22 yaşındaki Khaby, ikametinin bulunduğu Torino yakınlarındaki Chivasso'daki belediyede yemin ederek vatandaşlığını aldı.

Özellikle koronavirüs sürecinde yaptığı videolarla tanınan Khaby, dünyanın en çok bilinen sosyal medya fenomenleri arasında yerini almıştı.

Khaby, kısa bir süre önce İtalyan basınına konuşmuş, 21 yıldır ülkede yaşayıp aynı zamanda eğitimini de bölgede almasına rağmen vatandaşlığa kabul edilmemesini eleştirmişti.

İtalya, göçmen çocuklarına vatandaşlık verme konusundaki yavaşlığı ile tanınıyor.

Afrika kıtasındaki Batılı sömürgeci ülkeler arasında yer alan İtalya'da birçok Afrikalı göçmen yaşıyor.

Khaby'nin de uzun yıllar ülkede yaşamasına rağmen vatandaşlık alamaması, ancak sosyal medyada ün kazanmasının ardından kendisine vatandaşlık verilmesi dikkat çekti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.