30 milyon Facebook hesabı hacklendi

30 milyon Facebook hesabı hacklendi

Facebook, 30 milyon kullanıcıya ait olan hesabın hacklediğini duyurdu.

Facebook, 30 milyon kullanıcıya ait olan bilgilerin Eylül ayında tespit edilen açıktan faydalanan bilgisayar korsanları tarafından hacklediği itirafında bulundu.

Yaşanan bu olayı geçen Eylül ayında Facebook'a yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıdan kaynaklandığını düşünen şirket yöneticileri, FBI yetkilileriyle birlikte olayın araştırıldığını duyurdu.

Facebook yaptığı açıklamada, yaklaşık iki hafta önce yapılan saldırının arkasında kimin olduğunu bilinmediğini Federal Büro yetkililerine belirtildiğini açıkladı.

"Kullanıcılara, hackerların hangi bilgilere erişim sağladıklarını anlamada yardım edebiliriz"

Eylül ayında gerçekleşen saldırıda tahmin edilenden daha az kişinin etkilendiğini belirten Facebook, 50 milyon kullanıcının etkilendiğine inandıkları saldırıda, 30 milyon kişinin hesaplarının hacklendiğini tespit ettiklerini açıkladı.

İki hafta önce kullanıcı hesaplarının güvenliğinde yaşanan sorunları araştırdıkları sırada ve sorunu tespit edip düzelttiklerini dile getiren Facebook yetkilileri, kullanıcılara, hackerların hangi bilgilere erişim sağladıklarını anlamada yardım edebileceklerini belirttti.

Facebook daha önce yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 milyon kullanıcının hesaplarının bilgisayar korsanlarının eline geçmesine imkan veren bir açık tespit edildiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.