7 Ekim'den bu yana 10 Filistinli mahkum İsrail cezaevlerinde can verdi

7 Ekim'den bu yana 10 Filistinli mahkum İsrail cezaevlerinde can verdi

İsrail'in cezaevinde tuttuğu Filistinli bir mahkumun daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Esir İşleri Heyeti ve Filistin Esirler Cemiyeti bugün İsrail'in Ramla Cezaevinde Gazze'den getirilen Filistinli bir tutuklunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistinli mahkum tutuklanmadan önce de hareketini kısıtlayan bir sağlık engeli bulunuyordu. Yaklaşık bir ay önce Ramla Cezaevine nakledilen mahkumun sağlık durumu İsrail güçlerinin işkenceleri sebebiyle kötüleşmişti. Avukatların bildirdiğine göre işkence, mahkumun vücudunda ciddi yaralara neden olmuştu.

Mahkumun cezaevindeki arkadaşları tarafından verilen bilgiye göre, mahkum 20 Şubat Salı hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden mahkumun kimliği öğrenilemedi.

Böylece 7 Ekim'den bu yana İsrail hapishanelerinde hayatını kaybeden Filistinli tutukluların sayısı 10'a yükselmiş oldu. Hayatını kaybeden mahkumların üçü Gazze'den alıkonulan kişilerdi.

Filistinli mahkum hakları örgütlerinin ortak açıklamasında, 7 Ekim'den sonra İsrail hapishanelerinde işkence ve tıbbi ihmal sebebiyle can kayıplarının arttığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.