AB Konseyi Başkanı'ndan 'Putin ile flört' açıklaması

AB Konseyi Başkanı'ndan 'Putin ile flört' açıklaması

AB Konseyi Başkanı Tusk, "Avrupa'da Brexit'ten coşku duyan, Vladimir Putin'le giderek artan yoğunlukta flört eden herkes bizleri AB'nin geleceği olmadığına ikna etmeye çalışıyor." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Konseyi basın dairesine açıklamalarda bulundu.

Tusk, "Avrupa'nın neredeyse tamamında, ister açık ister gizli olsun İngiltere'nin AB'yi terk etmesinden coşku duyan, Washington'un tecrit edilmişliğe attığı adımları az ya da çok coşkuyla karşılayan, (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'le giderek artan yoğunlukta flört eden herkesin bizleri AB'nin geleceği olmadığına ikna etmeye çalışmalarında herhangi bir eşleşme görmediğimi vurgulamak isterim." ifadelerini kullandı.

"Polonya'nın bağımsızlığına karşı çıkılıyor"

Açıklamada ayrıca, "Sorun şu ki bugün Avrupa'da milliyetçiliği destekleyenler, parçalanmaya ve çatışmalara bel bağlayan kişiler, kaçınılmaz olarak Polonya'nın bağımsızlığı için de kesinlikle bir tehdit olacak. Bugün birleşik Avrupa'da Polonya'nın güçlü duruşuna karşı çıkanlar aslında Polonya'nın bağımsızlığına karşı çıkıyor" ifadelerine yer verildi.

Daha önce bazı haberlerde Tusk'un Polonya'nın AB'den ayrılması yönünde ‘çok ciddi bir tehdit' olduğunu açıkladığı belirtilmişti.

Tusk'a göre şu anda AB'nin dağılmasına ve Polonya'nın ayrılmasına eylemleriyle katkıda bulunup bulunmamaları, Polonya'daki siyasilerin elinde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.