Putin: Avrupa'nın ordu kurma isteği doğal

Putin: Avrupa'nın ordu kurma isteği doğal

Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Rusya'ya karşı Avrupa ordusu kurma çağrısını "memnuniyetle karşıladığını" ve bunun "doğal olduğunu" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'ya karşı Avrupa ordusu kurma çağrısını "memnuniyetle karşıladığını" ve bunun "doğal olduğunu" söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesine ilişkin törenlere katılmak üzere Macron'un davetlisi olarak Paris'te bulunan Putin, Pazar günü Rus devleti tarafından finanse edilen televizyon kanalı RT Fransa'nın sorularını yanıtladı. Putin, bir Avrupa ordusu kurma fikrinin yeni olmadığı ancak "Cumhurbaşkanı Macron'un bu fikre yeniden hayat verdiğini" söyledi.

Avrupa'nın "güçlü bir ekonomik oluşum ve birlik" olduğunu söyleyen Putin, Avrupalıların güvenlik ve savunma alanlarında da "bağımsız olmayı ve kendi kendilerine yetmeyi istemelerinin de son derece doğal" olduğunu belirtti. Çok kutuplu dünya düzenini güçlendirme noktasında Fransa'nın yaklaşımının "olumlu bir süreç" olduğunu dile getiren Devlet Başkanı, "Bu açıdan Fransa ile tutumlarımız örtüşmektedir" şeklinde konuştu.

Macron geçen hafta, "Avrupa sınırlarında yükselen ve yeniden silahlanan otoriter güçlere" karşı uyarıda bulunmuş ve Avrupa'nın kendini "Çin, Rusya ve hatta ABD'ye karşı" savunabilmesi gerektiğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.