AB temsilcisi Borrell, Gazze'de ölen sivillerle ilgili İsrail'i savundu

AB temsilcisi Borrell, Gazze'de ölen sivillerle ilgili İsrail'i savundu

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de aralıksız devam eden bombardımanlarda hayatını kaybeden sivillerle ilgili İsrail'i savundu.

Filistin-İsrail çatışması ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasının yanı sıra Ukrayna ve Karabağ gibi konuları görüşmek üzere bir araya gelen Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanlarına konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Herhangi bir sivilin ölümünden eşit derecede endişe duymalıyız. Yahudi halkına yönelik en büyük saldırılardan biriyle karşı karşıya kalan İsrail'e güçlü destek gösteriyoruz. Ancak Hamas kurbanı olarak hayatını kaybeden Filistinlileri de düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

17’inci gününe giren Filistin-İsrail çatışmasının tırmanmasının hemen ardından AB, yaptığı sayısız açıklamada yalnızca İsrail'i desteklerken, birlik İsrail'in meşru müdafaa hakkını vurgulayarak Gazze Şeridi'ne yönelik gelişigüzel saldırıları 'meşru' bulmuştu.

AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, Filistin'e her türlü yardım ve işbirliğinin durdurulduğunu duyurmuştu.

x.gif

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.