AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Libya'da Türkiye ile birlikteyiz

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Libya'da Türkiye ile birlikteyiz

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşmede, Libya'da ateşkesle ilgili birlikte çalışma konusunda uzlaşı sağladıklarını belirtti.

Borrell sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "Berlin Süreci çerçevesinde Libya'da ateşkes için birlikte çalışma konusunda anlaştık" ifadelerini kullandı.

Borrell, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bu görüşmeye ilişkin ise Borrell, Sirte ve Cufra hattındaki mevcut gerilimin düşürülmesi, ateşkes sağlanması ve petrol üretiminin acilen devam etmesi gerektiğini belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.