ABD 30 bin YPG/PKK'lıyı eğitecek

ABD 30 bin YPG/PKK'lıyı eğitecek

ABD, İran’ı Suriye’de “kontrol altında tutmak” amacıyla 30 bin YPG/PKK'lıyı eğitecek.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, ABD öncülüğündeki koalisyon İran’ın Suriye’de daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri" bünyesindeki 30.000 savaşçıya eğitim vermeyi planlıyor.

Haber kaynağı olarak gösterilen YPG'li şunları söyledi: Koalisyon ve YPG/PKK arasında bir yıl süreli bir anlaşma imzalandı. Anlaşma gereği 30.000 savaşçıya IŞİD ile savaşmaları ve İran’ın kontrol altına alınması amacıyla eğitim verilecek.

YPG'li askeri yetkili konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "ABD ordusu geçen gün, IŞİD’e karşı savaşan Suriyeli müttefiklerinin arkasını korumak için bir tanesi Tel Abyad, iki tanesi de Ayn el Arab (Kobani) olmak üzere toplam üç adet üs kurmaya başladı."

ABD ordusu aynı zamanda, Suriye’nin kuzeyinde, Rakka’dan Haseke’ye uzanan hat üzerinde beş adet gözlem noktası inşa edeceğini duyurmuştu.

Türkiye ise, Washington yönetiminin Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PKK'lıları savunma amaçlı oldukları gerekçesiyle bu gözlem noktalarının inşa edilmesine karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.