ABD'li Albay 'Terörist Türk askeri' yazan tweeti paylaştı

ABD'li Albay 'Terörist Türk askeri' yazan tweeti paylaştı

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, Türk askerinden 'terörist' diye bahsedilen bir tweet'i paylaştı.

ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun sözcülüğünü yapan Albay Sean Ryan, Türk askerinden için 'terörist' ifadesi kullanılan bir tweet'i paylaştı. Sözcü daha sonra olayı ortaya çıkaran Alman gazeteciyi engelledi.

Alman gazeteci Julian Röpcke, Ryan'ın "Terörist Türk askerler Rojava'lı sivilleri hedef aldı. Okuldan eve yürüyen küçük bir kızı öldürdüler" diye yazılan tweeti paylaştığını sosyal medya hesabından duyurdu.

'Terörist' olmakla suçladığı Türk askerinin Suriye'nin kuzeyinde sivilleri hedef aldığını öne süren paylaşım büyük tepki çekti. Paylaşımın sosyal medyada yayılması üzerine Albay, bu paylaşımını sildi.

Paylaşımı ortaya çıkaran ve kendisine tepki gösteren gazeteci Röpcke ABD'li Albay tarafından Twitter'dan engelledi. Röpcke ise 'Gazeteciler işini yaptığı için engelleniyor mu? Engelimi kaldır. Benim bir suçum yok' diyerek tepki gösterdi. 

"Tamamını okumamıştım"

​Tepkilerin büyümesinin ardından açıklama yapan ABD'li sözcü kendisini şu sözlerle savundu: "Paylaştığım tweet'in tamamını okumamıştım. Bu benim hatamdı, fark edince paylaşımı hemen sildim. Ancak hızlıca yayılan ekran görüntüleri ve olumsuz tepkiler aldım. Propaganda yapmayı bırakın." 

Albay Ryan'ın paylaştığı tweetin sahibi olan hesapta profilin amacı 'Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı askeri eylemleri resmileştirmek' olarak açıklanmış. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.