Türk askerine 'terörist' diyen ABD'li Albay özür diledi

Türk askerine 'terörist' diyen ABD'li Albay özür diledi

ABD'nin IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan, TSK'ya 'terörist' diyen tweet'i retweet etmesinin ardından Türkiye'den özür diledi.

IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Sean Ryan, Türk ordusuna  'terörist' diyen bir tweet'i paylaşmasının ardından Türkiye'den özür diledi.

Albay Ryan, koalisyonun resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Resmi yetkimle, koalisyon ortağımız ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması misyonunda kilit bir ortak olan Türkiye'ye hakaret eden bir içeriği yanlışlıkla paylaştım. Saygısızlık etme kastım yoktu. Ortak güvenlik konusunda görevimiz var ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması misyonuna bağlıyız. Lütfen özrümü kabul edin." ifadelerini kullandı.

Ryan, Türk Silahlı Kuvvetlerine "terörist" ithamında bulunan bir kullanıcının, Türk keskin nişancılarının Suriye'nin kuzey doğusunda okula giden çocukları hedef aldığını ve Amerikan özel kuvvetlerinin ise çocukları koruduğu iddiasını paylaşmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.