ABD Afganistan'da müttefiklerini bombaladı: Onlarca ölü

ABD Afganistan'da müttefiklerini bombaladı: Onlarca ölü

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend'de ABD savaş uçakları Kabil hükümeti güçlerini vurdu.

Afganistan'ın güneyinde Taliban etkinliğiyle bilinen Hilmend ilinin Nad Ali ilçesinde ABD'ye bağlı savaş uçakları Kabil hükümetine bağlı güçleri bombaladı.

Bağımsız kaynakların bildirdiğine göre, bugün ABD uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıda en az 20 Afgan Ulusal Ordusu mensubu öldü.

Taliban da konuya dair resmi internet sitesinde iki ayrı açıklama yayınladı. Taliban'a göre dün ilçenin Loy Manda bölgesindeki bombardımanda 20'den fazla Kabil hükümeti mensubu öldü.

Bugün yapılan ikinci açıklamada da, ilçenin Çah İncir bölgesinde Afgan Ulusal Ordusu ile yine Kabil hükümetine bağlı, Tablian tarafından "Arbaki" olarak adlandırılan yerel polis gücü arasında çatışma çıktığı, ABD uçaklarının çatışma bölgesini bombaladığı belirtildi. Taliban'a göre bombardımanda çok sayıda silah tahrip olurken, Kabil hükümetine bağlı onlarca yerel polis mensubu öldü ve yaralandı. Taliban olayda 2 ABD askerinin de öldüğünü öne sürdü.

Kabil hükümeti konuya dair bir açıklama yapmadı.

Öte yandan, Nad Ali'de devam eden çatışmalarda Ulusal Güvenlik Direktörlüğü'nün Nad Ali şefi Mir Ahmed de öldürüldü. Kabil hükümetine bağlı kaynaklara göre Ahmed el yapımı patlayıcı ile hedef alındı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.